

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CRÈME BRULEE
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 6
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (1 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 800 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γάλα φρέσκο
- 8 κρόκους αυγού
- 160 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 6-7 μοσχοκάρφια
- 5 κ. γ. ζάχαρη για το κάψιμο
- Μερίδες 6
- Πιάτο:Επιδόρπιο, Χριστουγεννιάτικο γλυκό
- Τύπος Συνταγής:ΓΛΥΚΑ, Γλυκό, Κρέμα












Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- 2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, την βανίλια, το γλυκάνισο, τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
- 3. Λίγο πριν πάρει βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους στην κρέμα για 3-4 λεπτά.
- 4. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μίγμα.
- 5. Σουρώνουμε την κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
- 6. Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
- 7. Ψήνουμε τις κρέμες για 30 λεπτά.
- 8. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
- 9. Λίγο πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια