ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CRÈME BRULEEΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CRÈME BRULEE

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CRÈME BRULEE

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 8 κρόκους αυγού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 6-7 μοσχοκάρφια
  • 5 κ. γ. ζάχαρη για το κάψιμο

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • 2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, την βανίλια, το γλυκάνισο, τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
  • 3. Λίγο πριν πάρει βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους στην κρέμα για 3-4 λεπτά.
  • 4. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μίγμα.
  • 5. Σουρώνουμε την κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
  • 6. Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
  • 7. Ψήνουμε τις κρέμες για 30 λεπτά.
  • 8. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
  • 9. Λίγο πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ CRÈME BRULEE
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση