

ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
- 
				
				- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
 
- 
				
				 - Χρόνος Μαγειρέματος
 
- 
				
				- Απόδοση
- 16
 
- Βαθμός ΔυσκολίαςΜέτριας Δυσκολίας
 
“Με την τριβή μας τον τελευταίο καιρό με αυτήν την σελίδα αναγκαστικά μπήκαμε στα βαθιά. Κάνεις κάτι τελείως από χόμπι αλλά πρέπει να το υποστηρίξεις . Θέλεις την αναγνώριση. Τελικά η ανταμοιβή σου είναι κάποια σχόλια και η αύξηση της επισκεψιμότητας. Έλα όμως που δεν φαντάζεσαι πόσα πολλά είναι τα σόσιαλ μίντια και τι γνώσεις πρέπει να έχεις . Βάλε την συνταγή στην σελίδα, στο φείσμπουκ , στο τουίτερ , σε ένα άλλο που βάζεις την φωτογραφία για 5 δευτερόλεπτα (τι ανόητο θεέ μου) , ινσταγκραμ. Και μετά άρχισε τα χάσταγκ. #τούρτα #φράουλα #επιδόρπιο……….”
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 ασπράδια αυγού
- 1 κ.γ. κρεμόριο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. φράουλες
- 500 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
- Μερίδες 16
- Πιάτο:Γλυκό, Επιδόρπιο
- Τύπος Συνταγής:ΓΛΥΚΑ, Γλυκό, Τούρτα, Φράουλες
- Συστατικά:Αλεύρι, Αμύγδαλα φιλέ, Ασπράδια αυγού, βανίλια, Ζάχαρη, κουβερτούρα, Κρέμα γάλακτος, Φράουλες



















Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
- 2. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την βάζουμε στη σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη.
- 3. Σχηματίζουμε μικρά ντεκόρ σοκολάτας πάνω σε μία λαδόκολλα, και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- 4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
- 5. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για δέκα λεπτά περίπου και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη, το κρεμόριο και την βανίλια.
- 6. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
- 7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα 28’ με αποσπώμενο πάτο, χωρίς να την λαδώσουμε.
- 8. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
- 9. Αφού ψηθεί το αναποδογυρίζουμε αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα, αφού την τοποθετήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να αερίζεται από κάτω (όπως στην φωτογραφία).
- 10. Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε τρεις φέτες .
- 11. Στο πιάτο που θα σερβίρουμε την τούρτα τοποθετούμε την πρώτη φέτα παντεσπάνι και την αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλα.
- 12. Σκεπάζουμε με την δεύτερη φέτα και στρώνουμε πάνω σε αυτή κρέμα σαντιγί και φράουλες κομμένες σε κομματάκια.
- 13. Σκεπάζουμε με την τελευταία φέτα παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με κρέμα σαντιγί.
- 14. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ, φράουλες και τα σοκολατένια ντεκόρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- 
		  ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
- 
		  ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |








Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(4 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια