

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ
- 
				
				- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
 
- 
				
				 - Χρόνος Μαγειρέματος
 
- 
				
				- Απόδοση
- 34
 
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
 
” Σήμερα θα σας παρουσιάσουμεεεεε μια (παύση) κολασμένη συνταγή (γρήγορα και κοφτά αυτό). Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι τώρα. Κολασμένα τυροπιτάκια με φέτα. Είναι δυνατόν ρε γυναίκα να σ’ αρέσει αυτός ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών; Λυπάμαι αλλά τα παρατάω.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 200 γρ. βούτυρο κρύο
- 2 αυγά
- 200 ml. ξινόγαλα
- 60 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 300 γρ. φέτα
- Μερίδες 34
- Πιάτο:Πίτες, Πρωινό, Σνάκ, τυροπιτάκια
- Τύπος Συνταγής:ΑΛΜΥΡΑ












Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το πιπέρι.
- 3. Ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα το βούτυρο και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια τριφτή ζύμη.
- 4. Προσθέτουμε 1 αυγό, το ξινόγαλα, τα κρεμμυδάκια και την φέτα.
- 5. Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
- 6. Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. (περίπου 1 εκ. πάχος.)
- 7. Με ένα κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- 8. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- 
		  ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
- 
		  ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |








Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(3 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια