

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLA
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 400 γρ. ρύζι arborio
- 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα τετραγωνάκια
- 200 γρ. gorgonzola
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. κουκουνάρι
- λίγο αλάτι (η gorgonzola είναι αρκετά αλμυρή)
- πιπέρι
- Μερίδες 6
- Πιάτο:Πρώτο Πιάτο
- Τύπος Συνταγής:ΑΛΜΥΡΑ








Οδηγίες
- 1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.
- 2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά.
- 3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
- 4. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε, κουτάλα κουτάλα, στο ρύζι, πάντα σε ζεστή φωτιά.
- 5. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, ανακατεύοντας συνέχεια.
- 6. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε την gorgonzola και το αχλάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- 7. Αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει για πέντε λεπτά ακόμα.
- 8. Κατεβάζουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια