RASPBERRY ROLLS
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 16
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
“Πρώτο θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες, η κρίση και οι συνέπειες εξόδου από την νομισματική ένωση. Εγώ λέω να κοιτάξει ο καθένας την δουλεία του. Να προβληματιστεί ο αστυνομικός για την έκρηξη βίας που πιθανόν να συμβεί, ο βιοτέχνης για το που θα βρίσκει την πρώτη ύλη, ο ταξιτζής για την άνοδο της τιμής της βενζίνης και εμείς για τις συνταγές μας . Ο καθένας από το πόστο του, έτσι είναι το σωστό. Πρέπει λοιπόν να επαναφέρουμε συνταγές με κόρνμπιφ και ZWAN κάθε συνταγή θα πρέπει να περιλαμβάνει την λέξη κονσέρβα. Λέξεις όπως τρούφα, χαβιάρι, εσκαλόπ θα αποτελούν πρόκληση και θα διώκονται. Ρολά με ράσμπεριιιιιις ; μήπως να το κάνουμε ρολά με κονσέρβα ροδάκινο καλύτερα; “
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 250 ml. γάλα χλιαρό
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο (συν 1 κ.σ. που θα χρειαστούμε για να αλείψουμε την ζύμη όταν την ανοίξουμε)
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- ½ κούπα ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 βανίλια
- 250 γρ. Raspberries
- 200 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με το λιωμένο βούτυρο.
- 2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- 3. Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να μην κολλάει πια στα χέρια μας. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα.
- 4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει (περίπου μια ώρα).
- 5. Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλο παραλληλόγραμμο (40 cm x 60 cm )και το αλείφουμε με βούτυρο.
- 6. Ρίχνουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα raspberries.
- 7. Τυλίγουμε το φύλο σε ρολό, το κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε ταψί με θήκες για cupcakes.
- 8. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα ακόμα.
- 9. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- 10. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα ρολά.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια