

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΦΡΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 6
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
“Φέτος το Πάσχα ήταν διαφορετικό απ όλα τ’ αλλά . Λίγο μια δίαιτα , λίγο κάτι θεματάκια υγείας που μας απαγορεύουν το αρνί και τα εντεράκια ….. και η μαγειρίτσα αναβλήθηκε. Την θέση της πήρε μια μανιταρόσουπα, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της, μαγειρίτσα δεν θα γίνει ποτέ. Τελευταία στιγμή αποφάσισαν να έρθουν και οι κουμπάροι και για να βολέψουμε τα παιδιά βγάλαμε ένα κομμάτι χοιρινό και το κάναμε κινέζικο με γλυκόξινη σάλτσα. Πρέπει να μην έχει ξανασυμβεί στα χρονικά ελληνικής οικογένειες να κάνουν ανάσταση με κινέζικο. Για σήμερα μια εύκολη και πραγματικά νόστιμη ψαρόσουπα. Η οικογένεια γκονγκ-γι-μου σας εύχεται χρόνια πολλά.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 1 ½ κιλό διάφορα ψάρια καθαρισμένα
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 κλωναράκι σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τον αφρό
- Ασπράδι από ένα αυγό
- ½ κούπα γάλα
- Φλούδες από ένα λεμόνι












Οδηγίες
- 1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα λαχανικά και τα ψάρια.
- 2. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα ψάρια και την βράζουμε για μία ώρα.
- 3. Αλέθουμε την σούπα όπως είναι, μαζί με τα κόκκαλα και την περνάμε από σίτα.
- 4. Για τον αφρό
- 5. Βράζουμε το γάλα με τις φλούδες λεμονιού.
- 6. Χτυπάμε το ασπράδι με το μίξερ να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(4.5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια