ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

«Τον Λένο Χρηστίδη τον ανακάλυψα πριν από πολλά χρόνια. Από το 2010 που κυκλοφόρησε το τελευταίο του μυθιστόρημα πέρασαν 5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα οπότε έμπαινα σε βιβλιοπωλείο ρωτούσα αν είχαμε κάποια νέα κυκλοφορία του. Ήταν λίγο η αγωνιά να ξαναδιαβάσω κάτι από αυτόν,  λίγο η διάθεση να φανώ ψαγμένος. Προχθές μπήκα σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο και δεν ρώτησα, με είχε απογοητεύσει. Φεύγοντας έπεσα πάνω σε μια στοίβα από την «Μελαμψή Παρθένο» το νέο του βιβλίο. Ξεκίνησα να το διαβάζω με την ίδια χαρά όπως το «Μόνολογκ» και τα «Χαστουκόψαρα» με μόνη διαφορά τα γυαλιά πρεσβυωπίας που πλέον στολίζουν το κεφάλι μου.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι- πιπέρι
ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Οδηγίες

  • 1. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • 2. Σβήνουμε με το κρασί και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • 3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια αφαιρώντας όλα τα σκληρά φύλλα.
  • 4. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • 5. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε τα πράσα, το καρότο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • 6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • 7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα πράσα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν (10 λεπτά περίπου) και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό και τον κιμά.
  • 8. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 9. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού.
  • 10. Ρίχνουμε λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό μας στο αυγολέμονο για να μην κόψει και το ανακατεύουμε με τα πράσα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

  1. ΣΟΦΙΑ Οκτώβριος 7, 2015 at 7:12 πμ #

    Όπως καταλαβαίνεις πήρα σχεδόν με τη σειρά τις συνταγές σου…χαχαχα
    Τα παιδιά όταν βλέπουν πράσα ανατριχιάζουν αλλά εγώ ξετρελλάθηκα!

Αφήστε μια απάντηση