PANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ

PANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

“Δέντρα και φυτά έχουμε πολλά στο σπίτι οπότε τι πιο φυσιολογικό να ζητήσει η γυναίκα μου να πάρουμε και μια τριανταφυλλιά. Όχι μια οποιαδήποτε τριανταφυλλιά , εκατοντάφυλλη (αυτή που όλοι έχουν μια γιαγιά που την είχε στην αυλή της) . Αφού πήραμε σβάρνα τα φυτώρια επιστρέψαμε σπίτι τροπαιούχοι με μια γλάστρα που την ιδία στιγμή μπήκε στην γη. Την άλλη μέρα επιστρέφοντας σπίτι βλέπω την τριανταφυλλιά μαδημένη . “Ή οι γάτες ή τα σκυλιά θα το έκαναν” πήρα λοιπόν και τα τέσσερα ζωντανά τα πέρασα μια βόλτα από την τριανταφυλλιά ρωτώντας στην σειρά το καθένα “τι έκανες εκεί; ” Εισπράττοντας τέσσερεις φορές το ίδιο ηλίθιο βλέμμα και φυσικά καμία απάντηση . Βεβαία άμα είχαν μιλιά το πρώτο κιόλας θα μου είχε πει “τράβα να ρωτήσεις την γυναίκα σου” και δεν θα αναγκαζόμουν να κάνω την ίδια χαζομάρα τέσσερεις φορές. Μπαίνοντας στην κουζίνα είδα το τραπέζι γεμάτο ροδοπέταλα . Η ταινία ο ταχυδρόμος που χτυπάει δυο φορές θα μπορούσε να αποτελεί σκέψη για οποιονδήποτε από εσάς . Η εμπειρία η δίκια μου δεν μου άφησε τέτοιο περιθώριο” κάτι μαγειρεύει “σκέφτηκα και είχα δίκιο.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • Για τα ροδοπέταλα
  • 50 γρ. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα.
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για την panacotta
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανίλια
  • Για την καραμέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
PANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑPANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ

Οδηγίες

  • 1. Ετοιμάζουμε τα ροδοπέταλα από την προηγούμενη μέρα.
  • 2. Με ένα μικρό πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα ροδοπέταλα με ασπράδι αυγού, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το ακουμπάμε σε μία σήτα να στεγνώσουν για 24 ώρες.
  • 3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  • 4. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια.
  • 5. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά για να διαλυθούν
  • 6. Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • 7. Για την καραμέλα
  • 8. Στρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας με λαδόκολλα, και πάνω σε αυτή τοποθετούμε ένα πυρέξ.
  • 9. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βράζουμε μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει.
  • 10. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει (περίπου 5 λεπτά) ενώ βουτάμε συνέχεια το πιρούνι και το ανασηκώνουμε μέχρι να πάψει να είναι ρευστή και να αρχίσει να σχηματίζει κλωστές.
  • 11. Μόλις γίνει αυτό βουτάμε το πιρούνι στην καραμέλα και με γρήγορες κινήσεις το κουνάμε δεξιά-αριστερά πάνω από το πυρέξ έτσι ώστε οι κλωστές αυτές να σχηματίσουν έναν ιστό αράχνης πάνω από τα χείλι του πυρέξ.
  • 12. Για να ξεφορμάρουμε τις κρέμες απλά βουτάμε τα φορμάκια για πολύ λίγο μέσα σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
  • 13. Παίρνουμε όση καραμέλα θέλουμε, την πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και γαρνίρουμε την panacotta.
  • 14. Προσθέτουμε μερικά ροδοπέταλα και σερβίρουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

PANACOTTA ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση