ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10

«Οι ημέρες των εκπτώσεων, ειδικά προ κρίσης ήταν ένα γεγονός που περίμεναν με αγωνιά οι περισσότερες γυναίκες . Υπάρχει ολόκληρη ιεροτελεστία. Θα πάνε πρώτα στην αγορά, θα κάνουν την έρευνα τους, θα ανοίξουν την γκαρνταρόμπα τους να δουν τις ελλείψεις .Την ημέρα έναρξης των εκπτώσεων ζουν σε μια πραγματική έξαψη. Θα πάρουν αγκαζέ μια φίλη και θα βγουν στο κυνήγι του θησαυρού. Υπάρχει όμως και η άτυχης συγκύρια να μην μπορεί καμία φίλη οπότε ο σύζυγος μετατρέπετε σε οδηγό-κουβαλητή που ταυτόχρονα έχει την υποχρέωση να διαισθάνεται αν της άρεσε κάτι ή όχι και ανάλογα να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Αν πχ. ξινίσει έχοντας μια κρεμάστρα με ένα ρούχο στο χέρι της πρέπει να καταλάβεις το απέχθεια και να πεις ότι δεν σου άρεσε . Αν πεις ότι σου άρεσε θα ακολουθήσει η ερώτηση «καλά μπορείς να μου πεις τι σου άρεσε σε αυτό ; «. Υπάρχουν βέβαια και η αμήχανες στιγμές, εκεί που δεν έχεις καταλάβει τίποτα από την γλώσσα του σώματος και από τους μορφασμούς και τότε είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις «έτσι και έτσι» στην ερώτηση αν σου άρεσε. Και όλη αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνετε 2 φορές τον χρόνο σε όλη σου την ζωή. Κρίμα δεν ήμαστε ; Αφήστε μας τουλάχιστον να δούμε κάθε τέσσερα χρόνια ένα μουντιάλ με την ησυχία μας.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ¼ κούπα τσικουδιά
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 100 γρ. μάραθο φρέσκο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι.
  • 2. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • 3. Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μάραθο και τα κρεμμυδάκια αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας, τρίβοντας τα για να μαραθούν.
  • 4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα και το πιπέρι.
  • 5. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα την ακουμπήσουμε και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο. (10-12 εκ. διάμετρο).
  • 6. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο, κλείνουμε τις άκρες πατώντας τες, ώστε να σχηματιστεί ένα πουγκί.
  • 7. Το ξαναπατάμε με τον πλάστη και το ανοίγουμε προσεκτικά σε λεπτή πίτα.
  • 8. Τηγανίζουμε τις πίτες με ελαιόλαδο, γυρίζοντας τες και από τις δύο πλευρές.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΕΣ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση