ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 70

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
  • 2. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • 3. Αλείφουμε ένα φύλλο με ηλιέλαιο εκτός από 5 εκατοστά στην μια άκρη που την αλείφουμε με νερό, για να κολλήσουν τα φύλλα και να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
  • 4. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε.(Μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο σε ένα δοχείο με αντλία ψεκασμού για να λαδώνουμε τα φύλλα πιο γρήγορα.)
  • 5. Στη συνέχεια τα διπλώνουμε στη μέση, τα λαδώνουμε ξανά και τα τυλίγουμε δύο- δύο σε σφιχτό ρολό.
  • 6. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • 7. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξουν.
  • 8. Κόβουμε τα ρολά σε μικρά κομματάκια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  • 9. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • 10. Όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 1 λεπτό να σιροπιαστούν.
  • 11. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση