ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ
Δημοσιέυτηκε στις 28 Οκτωβρίου, 2014 |
In γρήγορη κουζίνα, Ελληνική | Από Μ. Παπαδοπούλου | 0 σχόλια
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 70
- Βαθμός ΔυσκολίαςΓια πρωτάρηδες
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 300 γρ. ηλιέλαιο
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.γ. λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Μερίδες 10
- Πιάτο:Γλυκό, Επιδόρπιο
- Τύπος Συνταγής:Γλυκό, Κάτι στα γρήγορα, Σιροπιαστό
- Συστατικά:Ζάχαρη, Ηλιέλαιο, Κανέλα, Λεμόνι, Φύλλα κρούστας
Οδηγίες
- 1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν.
- 2. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- 3. Αλείφουμε ένα φύλλο με ηλιέλαιο εκτός από 5 εκατοστά στην μια άκρη που την αλείφουμε με νερό, για να κολλήσουν τα φύλλα και να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
- 4. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε.(Μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο σε ένα δοχείο με αντλία ψεκασμού για να λαδώνουμε τα φύλλα πιο γρήγορα.)
- 5. Στη συνέχεια τα διπλώνουμε στη μέση, τα λαδώνουμε ξανά και τα τυλίγουμε δύο- δύο σε σφιχτό ρολό.
- 6. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- 7. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξουν.
- 8. Κόβουμε τα ρολά σε μικρά κομματάκια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
- 9. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- 10. Όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 1 λεπτό να σιροπιαστούν.
- 11. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια