

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
- 
				
				- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
 
- 
				
				 - Χρόνος Μαγειρέματος
 
- 
				
				- Απόδοση
- 50
 
- Βαθμός ΔυσκολίαςΓια πρωτάρηδες
 
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. γλυκόζη
- 250 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- ¼ κ. γ. Ανθό αλατιού
- Μερίδες 50
- Πιάτο:Γλυκό, Καραμέλα
- Τύπος Συνταγής:Κάτι στα γρήγορα
- Συστατικά:Αλάτι, Ανθός αλατιού, βανίλια, Βούτυρο, γάλα ζαχαρούχο, Ζάχαρη, καστανή ζάχαρη


















Οδηγίες
- 1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
- 2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί .
- 3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την γλυκόζη, το ζαχαρούχο, το αλάτι και την βανίλια.
- 4. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς .
- 5. Για να βεβαιωθούμε ότι έγινε η καραμέλα, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το καυτό μίγμα σε ένα ποτήρι κρύο νερό.
- 6. Αν δούμε ότι οι σταγόνες με το που πέφτουν στο παγωμένο νερό μένουν συμπαγείς τότε η καραμέλα μας είναι έτοιμη.
- 7. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα πυρέξ 20 Χ 30 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- 8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της καραμέλας με λίγο ανθό αλατιού, την αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και την κόβουμε σε κομματάκια.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- 
		  ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
- 
		  ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣυνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |








Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(2.5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια