ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 24

«Οφείλω μια συγγνώμη…… στα πράσα. Δεν τα είχα σε εκτίμηση, για να γίνω πιο συγκεκριμένος αγνοούσα την ύπαρξη τους. Αρνούμουν πεισματικά να δοκιμάσω οτιδήποτε είχε πράσο, είτε συνοδεύονταν με κρέας, είτε με ρύζι. Όταν κάποια στιγμή γεύτηκα κάτι υπέροχα λουκάνικα και ανακάλυψα ότι είχαν πράσο μέσα, αρνούμουν ότι μερίδιο στην νοστιμιά είχαν τα πράσα, «εξαιρετικής ποιότητας κρέας » έλεγα. Σόρρυ ρε πράσο ήμουν άδικος μαζί σου!»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

,

Υλικά

  • 6 μεγάλα πράσα
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2.κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι πιπέρι
DSC02609DSC02611DSC02612DSC02619DSC02620DSC02622DSC02626DSC02628DSC02632DSC02637DSC02679DSC02680DSC02683DSC02690ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟDSC02702DSC02703DSC02704

Οδηγίες

  • 1. Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια 10 εκ.
  • 2. Με το δάχτυλο μας σπρώχνουμε το εσωτερικό μέρος για να μπορέσουμε να χωρίσουμε το πράσο σε κομμάτια.
  • 3. Κρατάμε τα εξωτερικά μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα μικρά εσωτερικά.
  • 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε 200 γρ. ψιλοκομμένο πράσο.
  • 5. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε κι αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • 6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • 7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
  • 8. Γεμίζουμε με κιμά τα κανελόνια πράσου και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο πυρέξ.
  • 9. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 10. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κομμάτια .
  • 11. Τα σοτάρουμε με το λάδι για 5 λεπτά.
  • 12. Προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα, το χυμό, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • 13. Μόλις μαλακώσουν τα περνάμε από το μπλέντερ και προσθέτουμε βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΠΡΑΣΟΥ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ

  1. Ιφιγένεια Ιανουάριος 14, 2015 at 9:53 πμ #

    Λατρεύουμε το πράσο! Εξερετική συνταγή!!!!

Αφήστε μια απάντηση