ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 5

Το διαδίκτυο δεν το είχα σε εκτίμηση. Δεν φταίει κανένας άλλος , το μυαλό μου φταίει. Πάντα έτσι ήμουν, είχα άποψη για κάτι πριν έρθω καν σε επαφή μαζί του. Σιχαινόμουν το τσιγάρο , ξίνιζα τα μούτρα μου στο αλκοόλ , απέρριπτα συγκροτήματα πριν τα ακούσω, κόμματα, ιδεολογίες , ρεύματα …. τα πάντα. Στα περισσότερα είχα άδικο. Έτσι και με το διαδίκτυο , μπήκα χάθηκα , έκανα φίλους. Είπα φίλους….. είναι ένας τύπος στην Αυστραλία. Τεράστιος σεφ (άσχετα αν είναι ο μοναδικός σεφ που έχω γνωρίσει, είναι τεράστιος επειδή  έτσι θέλω εγώ). Είχαμε μοιραστεί τις ίδιες αλάνες, φίλους , μουσικές, μέχρι και σαπορτ πρέπει να τον είχα σε κάποιες συναυλίες. Λατρέψαμε με το ίδιο πάθος μια φανέλα. Όποτε χρειάστηκε βοηθάει . Θενκς αυστραλέ!

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 100 γρ. panko*
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • 1 κούπα ρύζι μπαζμάτι
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 κούπα νερό
  • 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
  • 100 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ξύδι λευκό
  • ½ κ.γ. δυόσμο
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 30 ml. νερό
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι
  • Panco *: Tρίμματα ψωμιού αποξηραμένα που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες για το πανάρισμα. Θα το βρείτε στα μεγάλα super market. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γαλέτα.
DSC08926DSC08929DSC08930DSC08933DSC08936DSC08937DSC08939DSC08942DSC08945DSC08946DSC08947DSC08957DSC08961DSC08964DSC08965

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • 2. Βάζουμε στον πάγκο τρία πιάτα. Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στο τρίτο ανακατεύουμε το panko με το ινδοκάρυδο και το πιπέρι.
  • 3. Αλατίζουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές του και βουτάμε κάθε κομμάτι στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στο μίγμα panco –ινδοκάρυδο.
  • 4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • 5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το γάλα καρύδας.
  • 6. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.
  • 7. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • 8. Για να φτιάξουμε τη σως ζεσταίνουμε το μέλι με το ξύδι.
  • 9. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση