CRÈME BRULEE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑCRÈME BRULEE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑ

CRÈME BRULEE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

«Είναι η επομένη μέρα από το διάγγελμα Τσίπρα για δημοψήφισμα. Οι ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Το βίντεο με τον Τσίπρα θα παίζει στο μέλλον δίπλα σε αυτά του Παπαδοπούλου που αναλαμβάνει εξουσία, του Καραμανλή που επιστρέφει από Παρίσι, του Παπανδρέου στο μπαλκόνι να χαιρετά τα πλήθη και του Σιμήτη να ευχαριστεί τους Αμερικανούς. Και εγώ που πρέπει να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων πρέπει να γράψω κάτι για την κρεμ μπρουλέ. Ρε γυναίκα με τόσα ρύζια, φακές, και μακαρόνια που έχουν στοιβάξει όλοι στα ράφια τους, ποιος θα κάτσει να κάνει κρεμ μπρουλέ με άρωμα λεβάντας ;»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 8 κρόκους αυγού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα (θα την βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά)
  • 5 κ. γ. ζάχαρη για το κάψιμο
DSC06547DSC06548DSC06552DSC06553DSC06556DSC06560DSC06561DSC06563DSC06567DSC06568DSC06571DSC06580DSC06588CRÈME BRULEE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • 2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, την βανίλια και την λεβάντα σε χαμηλή φωτιά.
  • 3. Λίγο πριν πάρει βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την λεβάντα να βγάλει τα αρώματα της στην κρέμα για 3-4 λεπτά.
  • 4. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μίγμα.
  • 5. Σουρώνουμε την κρέμα και την μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
  • 6. Τοποθετούμε τα μπολ σε ένα ταψί με ζεστό νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
  • 7. Ψήνουμε τις κρέμες για 45 λεπτά.
  • 8. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
  • 9. Λίγο πριν τις σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με ζάχαρη και την καίμε με το φλόγιστρο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

CRÈME BRULEE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΒΑΝΤΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση