ΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIO

ΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIO

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

“Είναι ένα ανέκδοτο που πάει ένας γύφτος (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό. Έτσι το άκουσα το ανέκδοτο, έτσι σας το μεταφέρω) και αγοράζει το διπλανό οικόπεδο από έναν μεγαλογιατρό. Έχει βαλθεί ο γύφτος να αντιγράψει τον γιατρό και μέσα σε έναν χρόνο φτιάχνει μια ίδια έπαυλη. Βγαίνει όλο καμάρι στο μπαλκόνι και λέει στον γιατρό “γιατρέ είμαστε το ίδιο, έχουμε το ίδιο οικόπεδο και το ίδιο σπίτι”. “Φύγε ρε παλιόγυφτε” του απαντάει ο γιατρός “εγώ έχω επώνυμα έπιπλα”. Μέσα σε έναν μήνα έχει φέρει ο γύφτος τα ίδια έπιπλα και ξανά καμαρωτός λέει στο γιατρό ότι είναι ίδιοι μια και έχουν ίδιο οικόπεδο, ίδιο σπίτι και ίδια έπιπλα. Αυτήν την φορά ο γιατρός του λέει για τα δύο τζιπ και την μία λιμουζίνα που έχει στο γκαράζ του. Τρέχει ο γύφτος και αγοράζει τρία ίδια αμάξια με του γιατρού και αυτήν την φορά βγαίνει στο μπαλκόνι και λέει στο γιατρό. “Γιατρέ είμαι καλύτερος από εσένα”, “πως γίνεται ρε γύφτο να είσαι καλύτερος; Εντάξει τα έχεις όλα ίδια , αλλά καλύτερος πως είσαι;” και του απαντάει ο γύφτος “εγώ έχω γείτονα γιατρό. Εσύ έχεις γείτονα γύφτος”

Σήμερα μου ήρθε αυτό το ανέκδοτο στο μυαλό. Απατεώνες μας είχαν χαρακτηρίσει οι Γερμανοί. Απατεώνες εμείς, απατεώνες και εσείς αλλά εσείς χειρότεροι. Εμείς τουλάχιστον ζούμε στην Ελλάδα.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (8 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 ½ κιλό περίπου καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIOΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIO

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ένα κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, τους κόκκους πιπεριού και το ξύδι.
  • 2. Αφού βράσει το νερό κρατάμε το χταπόδι από το κεφάλι και το βουτάμε στην κατσαρόλα για 3 δευτερόλεπτα και μετά το βγάζουμε. Επαναλαμβάνουμε για 6-7 φόρες μέχρι να "σγουρύνουν" τα πλοκάμια.
  • 3. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να το σκεπάσουμε.
  • 4. Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε στα τέσσερα ανά δυο πλοκάμια.
  • 5. Παίρνουμε ένα άδειο μπουκάλι αναψυκτικού 1,5 λίτρου και αφαιρούμε το πάνω κομμάτι που στενεύει προς το στόμιο. Ανοίγουμε με ένα αιχμηρό αντικείμενο αρκετές τρύπες στην βάση του.
  • 6. Τοποθετούμε το μπουκάλι μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε το χταπόδι στο μπουκάλι και το πιέζουμε ώστε να αρχίσει να βγάζει μέσα στο πιάτο τα ζουμιά του και να μην μένουν κενά.
  • 7. Αφού το έχουμε πιέσει αρκετά κόβουμε σε κάθετες λωρίδες το πλαστικό από το μπουκάλι που περισσεύει πάνω από το όριο του χταποδιού και τις διπλώνουμε προς τα μέσα για να συμπιεστεί και να κλείσει στεγανά το μπουκάλι.
  • 8. Τυλίγουμε το μπουκάλι με διάφανη μεμβράνη για να μείνουν όλα στη θέση τους και αφήνουμε το χταπόδι στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • 9. Λίγο πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από το μπουκάλι και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • 10. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • 11. Βάζουμε τις φέτες του χταποδιού σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΧΤΑΠΟΔΙ CARPACCIO
  • 8 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.1 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση