TIMBALLO ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΗΛΟ ΚΑΙ GORGONZOLATIMBALLO ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΗΛΟ ΚΑΙ GORGONZOLA

TIMBALLO ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΗΛΟ ΚΑΙ GORGONZOLA

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

«Όσο πλησιάζουν οι γιορτές μεγαλώνει η διάθεση για φιλανθρωπία. Όχι όλες οι γιορτές. Έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα . Δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά έτσι είναι το πνεύμα των ημερών, δεν θα το αλλάξω εγώ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάνε διάφορες εκδηλώσεις που τα ονομάζουμε σουαρέ, γκαλά, μπααααααζάρ, ακόμα-ακόμα και μαραθώνιους. Έτυχε να πάω σε έναν προχθές, έκλαψα λίγο αλλά πήγα όπως λένε τελευταία. Δεν κατάλαβα αν αυτός-η που το διοργάνωνε είναι ένας απλός ιδιώτης, δεν είδα που πάνε τα λεφτά, δεν κατάλαβα πως ελέγχουν το χρήμα εκεί μέσα που μαζεύουν αλλά κατάλαβα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σε σταματήσουν στην είσοδο και να σε βγάλουν φωτογραφία με φόντο χολιγουντιανό. Και πιστέψτε με δεν τα λέω επειδή δεν με σταμάτησε κανείς.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 5 μέτριες μελιτζάνες
  • 150 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. Gorgonzola τριμμένη ή blue cheese
  • 100 γρ. Mozzarella τριμμένη
  • 1 μήλο
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι πιπέρι
DSC02315DSC02321DSC02322DSC02326DSC02327DSC02335DSC02338DSC02339DSC02342DSC02347DSC02359DSC02366TIMBALLO ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΗΛΟ ΚΑΙ GORGONZOLADSC02388

Οδηγίες

  • 1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
  • 2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
  • 4. Το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 5. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.
  • 6. Λαδώνουμε 4 ατομικά τσέρκι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες περιμετρικά στα τοιχώματα (όπως στην φωτογραφία).
  • 7. Ανακατεύουμε τις βρασμένες πατάτες με το μπέικον, την Gorgonzola, την Mozzarella, το μήλο, το θυμάρι και το πιπέρι.
  • 8. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα τσέρκι με τις μελιτζάνες και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας τις άκρες από τις μελιτζάνες προς τα μέσα.
  • 9. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 10. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

TIMBALLO ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΗΛΟ ΚΑΙ GORGONZOLA
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση