TARTE TATIN ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣTARTE TATIN ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ

TARTE TATIN ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“«Ο καθένας δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας» έλεγε ο Γουόρχολ. Στον βωμό των δεκαπέντε αυτών λεπτών έχουν αφιερώσει άνθρωποι την ζωή τους, έχουν σταυρωθεί, έχουν δολοφονήσει και έχουν δολοφονηθεί αιώνες πριν έρθει ο Γουόρχολ στην ζωή. Υπήρχαν βέβαια και άνθρωποι που κατέκτησαν παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά άθελα τους, όπως οι αδελφές Tatin που για να σώσουν τα μήλα που είχαν ψήσει και κάηκαν τοποθέτησαν μια ζύμη από πάνω τα ξαναέβαλαν στον φούρνο και εγένετο η τάρτα tatin. Με το σημερινό αφιέρωμα με το οποίο μας τιμά το close up ζούμε και εμείς τα δεκαπέντε λεπτά μας.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 15 μικρά κολοκυθάκια με τον ανθό τους
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
TARTE TATIN ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ

Οδηγίες

  • 1. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση μιας στρόγγυλης φόρμας με αποσπώμενο πάτο και την λαδώνουμε.
  • 2. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμαι προσεκτικά τους στήμονες από τα άνθη.
  • 3. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 4. Γεμίζουμε με το μίγμα τυριών τους κολοκυθοανθούς και τους τοποθετούμε ακτινωτά στην βάση της φόρμας.
  • 5. Αλείφουμε τους κολοκυθοανθούς με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τους ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 6. Στο διάστημα αυτό ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε λίγο μεγαλύτερη από το σκεύος.
  • 7. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, βάζουμε από πάνω τη σφολιάτα και τις άκρες που περισσεύουν τις διπλώνουμε προς τα κάτω.
  • 8. Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
  • 9. Αναποδογυρίζουμε την τάρτα σε μια πιατέλα και την σερβίρουμε ζεστή.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

TARTE TATIN ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση