ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

“Το κείμενο το μοιράστηκε μαζί μας ένας φίλος και αφορά την κόρη του. Καμία σχέση με το δικό μας παιδί. Κ-Α-Μ-Ι-Α. Είναι φορές που εκ των υστέρων λες «γιατί δεν σκέφτηκα να πατήσω το κουμπί της εγγραφής» . Όμως όταν βλέπεις το παιδί σου να κινδυνεύει  και να ζορίζεται δεν πέρνα από το μυαλό σου κάτι  τέτοιο  εκείνη την στιγμή.  Έπρεπε να το είχα κάνει  και να σας βάλω σήμερα ένα λινκ με ένα βιντεάκι αντί να κάθομαι τώρα να σας περιγράφω. Όσο να ναι χάνει την αξία του η περιγραφή . Η εικόνα και οι διάλογοι  θα σας απογείωναν. Μιλώ για την κόρη μας, στα 20 της, σπουδάζει σε ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, και δίπλα μια φίλη της, ίδια ηλικία, Καναδή. Το σκηνικό έχει και μια κονσέρβα ντομάτα και ένα ανοιχτήρι. Έχουν πάρει το ανοιχτήρι και το τοποθετούν στην κονσέρβα με το οδοντωτό  γρανάζι από πάνω, μετά από προσπάθειες το γυρίζουν ανάποδα και έχοντας από πάνω την λεπίδα  ξεκινάν νέο γύρο προσπαθειών, αλλά χωρίς να πιέσουν το ανοιχτήρι να ανοίξει μια τρύπα στην κονσέρβα και να κυλήσει γύρω γύρω για να αποκαλύψει  το περιεχόμενο της. Και δώστου να φέρνει σβούρες η λεπίδα πάνω στην λαμαρίνα. Με την φθορά που δημιουργούσαν θα έφτιαχναν την σάλτσα για τα μακαρόνια στην αποφοίτηση τους . Αλλά εκεί υπομονή, δεν τα παρατούσαν. Ούτε ο TimRobbins στο τελευταία έξοδος Rita Hayworth τέτοιο πράγμα. Σε πανεπιστήμιο σε στείλαμε ή στο Αλκατράζ;”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (3 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
  • 150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 2 ασπράδια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
  • 350 γρ. Ανεβατό Γρεβενών
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μέλι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΚΑ
  • 400 γρ. σύκα κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. μέλι
  • 30 γρ. λευκό ξύδι
  • ½ κ.γ. δυόσμο
ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα και την ζάχαρη.
  • 2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα ασπράδια.
  • 3. Ανακατεύουμε καλά την ζύμη και την απλώνουμε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  • 4. Για να απλώσουμε καλά την ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας καλύπτουμε την επιφάνειά της με διαφανή μεμβράνη.
  • 5. Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • 6. Για να κάνουμε την κρέμα τυριού ανακατεύουμε το Ανεβατό Γρεβενών με το μέλι την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
  • 7. Πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε σε φέτες.
  • 8. Μαρινάρουμε τα σύκα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε ανακατέψει το μέλι με το ξύδι και τον δυόσμο.
  • 9. Αφού κρυώσει η τάρτα και την ξεφορμάρουμε την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
  • 10. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνια της τάρτας και από πάνω στρώνουμε τα σύκα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  • 3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.3 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση