ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 1

“Η αμήχανη στιγμή που κάποιος σου έχει κλείσει ένα σπίτι για τον γιο σου που είναι φοιτητής και στο έχει διαφημίσει σαν πολύ καθαρό και εσύ βρίσκεις το κωσταλέξι και απορείς, απορείς ποιος μπορεί να έμενε εκεί και παλεύεις να βγάλεις άκρη από τα μισόλογα του ιδιοκτήτη που μιλάει για την κόρη του, κάτι φοιτητές, έναν στρατιωτικό, και εσύ πετάς τα σκουπίδια το βραδύ και ανακαλύπτεις το κηδειόχαρτο, και είναι και πρόσφατο, και αναρωτιέσαι αν θα έχεις επισκέψεις το βράδυ. Μάνα κουράγιο.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, 3 κουταλιές ζάχαρη, το γάλα σε σκόνη, αλάτι, τις σταφίδες, το βούτυρο και το νερό.
  • 2. Αφού ζυμώσουμε καλά το μίγμα το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
  • 3. Ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη (40Χ40 περίπου) και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.
  • 4. Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και την μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
  • 5. Αφήνουμε το σταφιδόψωμο να φουσκώσει μισή ώρα ακόμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση