ΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙ

ΣΑΡΑΓΛΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 20

«Aν κάναμε ένα τοπ 10 με τις καλύτερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, κάπου ανάμεσα σε Βέγγο και Χατζηχρήστο με τον θεϊκό μπακαλόγατο σίγουρα μια θέση ανήκει δικαιωματικά στον Κωνσταντίνου. Είναι η σκηνή που παίρνει την προκαταβολή από την Βουγιουκλάκη και παραγγέλλει το προφιτερόλ. Απίστευτη ηθοποιία, ο τρόπος που κουνάει τα χεριά, χάνει την αναπνοή του και ανοιγοκλείνει το στόμα του είναι για Όσκαρ . Αν πρωταγωνιστούσα στην συγκεκριμένη ταινία θα προτιμούσα ένα σοροπιαστό αντί για προφιτερόλ. Ίσως …… αυτό με το φύλλο , τα καρύδια, την κανέλα και το σιρόπι από πάνω . Πως το είπατε ; Σαραγλί ;;;; Μάλιστα , ένα σαραγλί παρακαλώ !»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
  • 600 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 350 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 ½ κουταλιά κανέλα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
ΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙΣΑΡΑΓΛΙ

Οδηγίες

  • 1. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και την ζάχαρη.
  • 2. Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίσουμε την επιφάνεια με το μίγμα των καρυδιών.
  • 3. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • 4. Αν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα σαραγλί χρησιμοποιούμαι 5 φύλλα.
  • 5. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να τα σφίξουμε πολύ.
  • 6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, το ένα κολλητά στο άλλο για να μην ξετυλιχτούν.
  • 7. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι βούτυρο σε κάθε ρολό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 8. Βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά και περιχύνουμε με αυτό τα σαραγλί μόλις βγουν από το φούρνο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΣΑΡΑΓΛΙ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΣΑΡΑΓΛΙ

  1. nitsa kalfa Δεκεμβρίου 18, 2013 at 6:54 μμ #

    meta tin ektelesi tis syntagis tha dw an i geysi dikaiwnei tin emfanisi

Σχολιάστε