ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

“Ρεβίθια με παστουρμά, και ο παστουρμάς με πάει 30 χρόνια πίσω και στην πρώτη συνάντηση που είχα με την πιο υπέροχη πόλη του κόσμου, την Κωνσταντινούπολη. Εκδρομή με τους γονείς με εκδρομικό λεωφορείο. Μια Κωνσταντινούπολη τότε, τριάντα χρόνια πίσω από την Ελλάδα, αλλά με μια μαγεία ίδια δυο χρόνια πριν που την ξαναεπισκέφτηκα. Τότε οι επισκέπτες στην Τουρκία αγόραζαν χρυσό (14 καράτια που τα αγόραζες για 24άρια), δερμάτινα και παστουρμά. Έλα όμως που απαγορεύονταν ο παστουρμάς. Ψάξιμο στα σύνορα από τους τελωνειακούς στο κυνήγι του μαγικού αυτού εδέσματος. Κανείς όμως δεν είχε εξηγήσει σε έναν 15χρόνο τις συνέπειες του να πιαστεί με ένα κιλό παστουρμά μέσα στο μπουφάν του. Και να ιδρώνω στην θέα των τελωνειακών λες και ήμουν βαποράκι που κουβαλούσα ναρκωτικά, περιμένοντας στωικά να ζήσω το εξπρές του μεσονυχτίου.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 400 γρ. Baby σπανάκι
  • 10 φέτες παστουρμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑπαστουρμάςΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

Οδηγίες

  • 1. Τηγανίζουμε τον παστουρμά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανός.
  • 2. Τον αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τον σπάμε σε κομματάκια.
  • 3. Βουτάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά για να μαραθεί.
  • 4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με το σπανάκι το κρεμμύδι και τα κομμάτια του παστουρμά.
  • 5. Για το ντρέσινγκ χτυπάμε το λάδι με τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα.
  • 6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση