ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

“Τα πρώτα σημάδια ότι γερνάς είναι οι αναδρομές στο παρελθόν . Τι ωραίες οι γειτονιές , τι αγαπημένοι που ήμασταν (αυτό συνήθως το ακούς από 80χρονους που ασυναίσθητα αναφέρονται στην εποχή του εμφύλιου) .Στα τέλη της δεκαετίας 70 η ελληνική κουζίνα είχε αρχίζει να λοξοκοιτάζει τις ευρωπαίες φίλες και τα πρώτα σημάδια είχαν αρχίσει να εμφανίζονται. Μια από τις πρώτες προσπάθειες “γκουρμεδιάς ” , που εγώ θυμάμαι στο ελληνικό τραπέζι ,είναι το ρολό κιμά με τα αυγά μέσα. Τόσο απλοϊκό σήμερα αλλά τόσο εντυπωσιακό τότε. Μια εξέλιξη σας παρουσιάζουμε σήμερα.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. μπέικον
  • Γέμιση 1
  • 1 ψημένη και καθαρισμένη πιπεριά Φλωρίνης
  • Γέμιση 2
  • 3 φέτες πορτοκάλι λεπτές με την φλούδα
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • Συνοδευτικό 1
  • 10 μικρές πατάτες βρασμένες
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο
  • Συνοδευτικό 2
  • 400 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 παντζάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 30 καρύδια
  • 60 γρ. φέτα τριμμένη
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

Οδηγίες

  • 1. Σε μία λαδόκολλα πλέκουμε το μπέικον .(Όπως στην φωτογραφία )
  • 2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι .
  • 3. Τα ζυμώνουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα πάνω στο πλεγμένο μπέικον.
  • 4. Στην μία άκρη του κιμά τοποθετούμε την πιπεριά Φλωρίνης και τυλίγουμε το μπέικον μαζί με τον κιμά σχηματίζοντας ένα ρολό.
  • 5. . Αλατοπιπερώνουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ,κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα ,για να γίνει τραγανό γύρω-γύρω.
  • 6. Στην δεύτερη εκδοχή βάζουμε λίγο ξύσμα και τις φέτες από το πορτοκάλι . Το τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη
  • 7. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 8.
  • 9. Συνοδευτικό 1
  • 10. Σπάμε τις ήδη βρασμένες πατάτες έτσι ώστε να γίνουν επίπεδες .
  • 11. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ,τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και τις βρέχουμε με λίγο λάδι.
  • 12. Τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.
  • 13.
  • 14. Συνοδευτικό 2
  • 15. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φασολάκια ,τις φέτες από κρεμμύδι και παντζάρι, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά .
  • 16. Ανοίγουμε τον φούρνο , ρίχνουμε τα καρύδια και την φέτα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά .

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (2.5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση