ΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 16

«Έχω διαβάσει συνεντεύξεις διαφόρων συγγραφέων (όχι ότι έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι ανήκω σε αυτούς) για τις ώρες που κάθονται μπροστά σε μια λευκή κόλα χαρτιού (όλοι σε γραφομηχανή γράφουν ; κανένας σε υπολογιστή;) και πάντα ξαφνικά αρχίζουν να γράφουν και οι λέξεις να πλημμυρίζουν τις άδειες κόλες και άλλα τέτοια ποιητικά και δώσου ξενύχτι με καφέδες και τσιγάρα και σε λίγες μέρες…. πάρε ένα βιβλίο. Και εγώ δεν μπορώ να γράψω μια παράγραφο. Για το ψωμί μπριός με κανέλα και καρύδι θα μου πει κάποιος. Έστω γι αυτό. Άλλοι θα έγραφαν » το έγκλημα του μπριος», «την αβάσταχτη ελαφρότητα της κανέλας «, «όποιος έχει καρύδια…» τέλος πάντων, βγάλαμε την υποχρέωση μας και αυτή την εβδομάδα.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 250 γρ. γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 15 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα( προαιρετικά )
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι μέλι
ΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
  • 2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την μαγιά.
  • 3. Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να μην κολλάει πια στα χέρια μας. Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • 4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει (περίπου μια ώρα).
  • 5. Ανακατεύουμε την μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.
  • 6. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε με κάθε κομμάτι ένα στρόγγυλο φύλλο (30 εκ. διαμ.).
  • 7. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με το ένα τρίτο από το μίγμα ζάχαρης, καρύδια και κανέλα.
  • 8. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα δύο φύλλα
  • 9. Κόβουμε τα φύλλα σε 16 κομμάτια προσέχοντας να μην φτάσουμε ως το κέντρο και στρίβουμε κάθε κομμάτι δύο φορές .(εναλλάξ δεξιά και αριστερά)
  • 10. Σκεπάζουμε το ψωμί με μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα ακόμα.
  • 11. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  • 12. Αλείφουμε την επιφάνεια με μέλι αραιωμένο με λίγο νερό ,για να γυαλίσει.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.8 / 5)

2 σχόλια στο ΨΩΜΙ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

  1. Ιφιγένεια Μάρτιος 5, 2014 at 5:06 μμ #

    «Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κανέλας» ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
    Ακόμα γελάω….

  2. athanassia Μάρτιος 8, 2014 at 9:55 πμ #

    Mou arese einai poly nostimo

Αφήστε μια απάντηση