ΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

«Όπως έχουμε ταινίες ενηλίκων θα έπρεπε να υπάρχουν και φαγητά ενηλίκων που θα συνοδεύονται από την κόκκινη επισήμανση. Πολύ χαμηλότερο όριο ηλικίας βέβαια , γύρω στα 10 χρόνια . Θα έκαμνε κανείς το σημερινό επιδόρπιο σε παιδικό πάρτη παιδιών προσχολικής ηλικίας ή πρώτων τάξεων του δημοτικού ; Δεν νομίζω . Δεν θα άντεχες να ακούσεις τα σχόλια «δεν μ αρέσει η κανέλα», «εγώ δεν τρώω μήλο», «θέλω Μέρεντα» και να βλέπεις την σφολιάτα που με τόσο κόπο δημιούργησες να γίνεται μπαλάκι ανάμεσα σε επίδοξους Μέσι και Ρονάλντο. Θα ξεκινούσες να κάνεις την φώλια του μήλου και θα κατέληγες πρωταγωνιστής στην φωλιά του κούκου . Δεν λέει.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 μήλα
  • 60 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κούπα νερό
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Άχνη ζάχαρη
  • ΓIA ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλια
ΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Οδηγίες

  • 1. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί .
  • 2. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την μαύρη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.
  • 3. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα την καρδιά του μήλου, προσθέτουμε το νερό στο ταψί και τα ψήνουμε ,σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • 4. Τσαλακώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας έτσι ώστε να σχηματιστεί μία μπάλα στο μέγεθος ενός μήλου.
  • 5. Περνάμε την σφολιάτα με τον κόφτη ζύμης για να δημιουργήσουμε τρύπες.
  • 6. Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα και απλώνουμε κάθε κομμάτι πάνω σε μία μπάλα λαδόκολλας.
  • 7. Ψήνουμε τα φύλλα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε τις φωλιές προσεκτικά, αφού κρυώσουν και τις πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
  • 8. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και ζεσταίνουμε το μίγμα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού .
  • 9. . Αποσύρουμε από τη φωτιά το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 10. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
  • 11. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Την σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.8 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΨΗΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ANGLAISE ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

  1. Ιφιγένεια Μάρτιος 9, 2014 at 1:41 μμ #

    wow!!!

Αφήστε μια απάντηση