ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 1

«Τον συγκεκριμένο τρόπο ψησίματος τον άκουγα χρόνια αλλά δεν είχα τολμήσει ποτέ να τον δοκιμάσω. Νόμιζα ότι «χαραμίζεις» το ψάρι. Ίσα-ίσα το αντίθετο. Το ψάρι ψήνεται κρατώντας μέσα όλους τους χυμούς του, άσε που είναι και η διαδικασία εντυπωσιακή. Θα μπορούσε ιδανικά και ένα παιδί να καθίσει με την μαμά ή τον μπαμπά να το ετοιμάσει. Παίρνεις το αλάτι και ρίχνεις τα ασπράδια γίνεται ένα μίγμα σαν λάσπη. Παίρνεις το ψάρι και το χτίζεις μέσα στην λάσπη που έχεις φτιάξει. Όταν ετοιμαστεί είναι λίγο σαν αυγό-έκπληξη παίρνεις το σφυρί και αρχίζεις να σπας την κρούστα αλατιού, που πιστέψτε με έχει γίνει σαν τσιμέντο…. et voilà! Τι πιο διασκεδαστικό για ένα παιδί;»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

,

Υλικά

  • 1 μεγάλη τσιπούρα περίπου 1 ½ κιλό καθαρισμένη μόνο από τα εντόσθια αλλά χωρίς να βγάλουμε τα λέπια.(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μεγάλο ψάρι)
  • 2 κιλά χοντρό αλάτι
  • 5 ασπράδια αυγού
  • μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200 βαθμούς.
  • 2. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλάτι με τα ασπράδια.
  • 3. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το ψάρι.
  • 4. Γεμίζουμε την κοιλιά του με τα μυρωδικά.
  • 5. Απλώνουμε το 1/3 του μίγματος αλατιού σε ένα ταψί και ακουμπάμε επάνω το ψάρι.
  • 6. Σκεπάζουμε όλο το ψάρι με το υπόλοιπο αλάτι, πιέζοντας το ελαφρά.
  • 7. Ψήνουμε το ψάρι για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  • 8. Για να το σερβίρουμε, σπάμε προσεκτικά την κρούστα με ένα σφυράκι και την απομακρύνουμε.
  • 9. Η πέτσα με τα λέπια αφαιρείτε πολύ εύκολα αφήνοντας το ψάρι καθαρό.
  • 10. Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΨΑΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση