ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRAS

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRAS

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

“Η Πεσκανδρίτσα είναι ότι πιο άσχημο κυκλοφορεί στο νερό. Είμαι σίγουρος ότι αντιμετωπίζει χλευαστικά σχόλια από τα υπόλοιπα ψάρια και έναν ρατσισμό που όμοιο του δύσκολα συναντάς. Η πραγματική λύτρωση και η αναγνώριση της αξίας της έρχεται από την στιγμή που θα πιαστεί στα δίχτυα του ψαρά. Η σούπα που φάγαμε από το κεφάλι της ήταν ονειρική. Το σώμα της είναι λίγο σκληρό σε σχέση με τα αλλά ψάρια αλλά νοστιμότατο, και εκεί που την λάτρεψα είναι με το που γεύτηκα το συκώτι της. Όλη η θάλασσα σε μια πιρουνιά. Το λέω εγώ που είμαι αυστηρός, σίγουρα μέσα στα τοπ 5 φαγητά που έχω φάει από την στιγμή που ξεκίνησε αυτό το σαιτ.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 ½ κιλό Πεσκανδρίτσα μαζί με το συκώτι της
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • ¼ κ. γ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRASΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRAS

Οδηγίες

  • 1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το φιλέτο του ψαριού και το συκώτι.
  • 2. Τοποθετούμε το συκώτι πάνω σε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη, το πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • 3. Το τυλίγουμε σφιχτά έτσι ώστε να αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα.
  • 4. Στη συνέχεια το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 20 λεπτά.
  • 5. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξετυλίγουμε.
  • 6. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το συκώτι από όλες τις πλευρές για να ροδίσει.
  • 7. Το σβήνουμε με ½ ποτήρι κρασί και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 8. Μεταφέρουμε το συκώτι σε επιφάνεια κοπής και με προσοχή το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • 9. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο.
  • 10. Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τα φιλέτα της Πεσκανδρίτσας.
  • 11. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ψάρι να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά.
  • 12. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε τα φιλέτα 2-3 λεπτά ακόμα.
  • 13. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το συκώτι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ FOIE GRAS
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση