DSC04802DSC04815

NOUGAT

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 18

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 230 γρ. γλυκόζη
  • 120 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • 220 γρ. αμύγδαλα
  • 2 ασπράδια
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
DSC04749DSC04751DSC04753DSC04757DSC04763DSC04765DSC04768DSC04769DSC04770DSC04772DSC04774DSC04776DSC04778DSC04781NOUGATDSC04815

Οδηγίες

  • 1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ 20Χ20 και την αλείφουμε με λάδι.
  • 2. Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • 3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα της γλυκόζης και το μέλι.
  • 4. Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 130 βαθμούς.(είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο)
  • 5. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη γλυκόζη την ζάχαρη και το νερό.
  • 6. Βράζουμε το δεύτερο σιρόπι μέχρι να φτάσει τους 170 βαθμούς.
  • 7. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. (περίπου 7-8 λεπτά)
  • 8. Αποσύρουμε τις κατσαρόλες από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το πρώτο σιρόπι στην μαρέγκα, χωρίς όμως να σταματήσουμε να την χτυπάμε με το μίξερ και συνεχίζουμε με το δεύτερο.
  • 9. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
  • 10. Μεταφέρουμε το μίγμα στο πυρέξ με την λαδόκολλα και το απλώνουμε.
  • 11. Αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια.
  • 12. Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε τα κομμάτια του νουγκά.
  • 13. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

NOUGAT
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο NOUGAT

  1. Αγγελα Μάρτιος 5, 2017 at 4:33 μμ #

    παρα πολύ ωραιο!!!!

Αφήστε μια απάντηση