ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 5

«Από την πρώτη στιγμή δεν θέλησα να γίνω κριτής της μαγειρικής της γυναίκας μου. Ο ένας ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με την προσωπική και οικογενειακή γαλήνη. Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι δεν κατέχω το αντικείμενο. Δεν έχω εκπαιδευτεί, δεν έχω εντρυφήσει και να πω την αλήθεια δεν με ένοιαξε τα προηγούμενα χρόνια. Τελευταία το παλεύω με τις φτωχές μου γνώσεις και εμπειρίες αλλά διαβάζοντας το βιβλίο του ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ, του κορυφαίου κριτικού εστιατορίων λέω να τα παρατήσω. Ο άνθρωπος πήγε την κριτική σε άλλο επίπεδο και κυρίως κατάφερε να περάσει σαν γκουρμέ το ψητοπωλείο, το μαγειρείο, και την ταβέρνα συχνά με έναν φιλοσοφικό και ποιητικό λόγο. Τα μόνα κοινά μας η Θεσσαλονίκη και ο ΑΡΗΣ, στα άλλα ήταν αξεπέραστος.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα σε λωρίδες
  • 4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
  • 1 ποτήρι ρύζι
  • 2 φωλιές φιδέ σπασμένες
  • ½ φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½. κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι
DSC05022DSC05023DSC05026DSC05027DSC05029DSC05030DSC05032ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
  • 2. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αποσύρουμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρέας στην ίδια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει.
  • 3. Ξαναρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον ντοματοπολτό, το κρασί, την κανέλα, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  • 4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και μόλις αρχίσει το φαγητό να κοχλάζει χαμηλώνουμε την φωτιά.
  • 5. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ½ ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. (Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα βράζουμε το κρέας για μισή ώρα από την στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό)
  • 6. Για το ατσέμ πιλάφι βάζουμε το βούτυρο να κάψει σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε αυτό τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τον φιδέ μέχρι να ροδίσουν.(4-5 λεπτά)
  • 7. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε δυο ποτήρια νερό με λίγο αλάτι να βράσει.
  • 8. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά.
  • 9. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε κανέλα, τον καβουρντισμένο φιδέ με τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΑΤΣΕΜ ΠΙΛΑΦΙ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση