ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

«Ενδιαφέρον έχει η αντιμετώπιση από την κοινωνία απέναντι σε κάποια επαγγέλματα και η διαφοροποίηση στην διάρκεια των ετών. Μιλάω για το πώς έβλεπε η κοινωνία μας τους διάφορους εργαζόμενους. Κάποια επαγγέλματα δεν είχαν μεγάλες μεταβολές όπως πχ. ο δάσκαλος που πάντα αντιμετωπίζονταν με σεβασμό. Λιγότερο οι παπάδες, που ο σεβασμός μικραίνει όσο μεγαλώνει το μορφωτικό επίπεδο του κόσμου. Τα επαγγέλματα με στολή πέρασαν από διάφορες φάσεις. Κάποτε έβλεπαν τους ένστολους με σεβασμό, μετά με απαξίωση εξαιτίας των χαμηλών μισθών και την κόντρα στην οποία ήρθαν με μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και μέσα στην κρίση ξαναπαίρνουν αξία χάρη στην άμεση και σίγουρη αποκατάσταση. Και τα παραδείγματα δεν σταματάνε ποτέ . Υπάρχει ένα όμως επάγγελμα που στο άκουσμα του ο κόσμος έλαμπε γιατί ήταν ο κομιστής χαρμόσυνων νέων και πλέον πάντα όταν τον βλέπουμε τον προσφωνούμε με ένα ‘’ωχ’’ μπροστά. Το άκουσα τυχαία δύο τρεις φόρες τον τελευταίο μήνα και δεν είναι άλλο από τον ταχυδρόμο. Είναι αυτοί που κάποτε κουβαλούσαν τα νέα από τους συγγενείς, έφερναν τις συντάξεις, δέματα από το χωριό. Πλέον φέρνει μόνο λυπητερές. Και οι περισσότεροι είναι καλά παιδιά πανάθεμα τους.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κομματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπολτό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό βοδινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
DSC08767DSC08772DSC08779DSC08781DSC08783DSC08793DSC08818ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙDSC08869

Οδηγίες

  • 1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας.
  • 2. Το ανακατεύουμε για να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • 3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
  • 4. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5-6 λεπτά ακόμα μαζί με το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
  • 5. Όταν το περιεχόμενο της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον ντοματοχυμό, τον ντοματοπολτό, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  • 6. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 3 ώρες περίπου.
  • 7. Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κρέας στην χύτρα ταχύτητας σε λιγότερο χρόνο (30 λεπτά) αφαιρώντας όμως 1 φλ. ζωμό.
  • 8. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνει τρίμμα. Το ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  • 9. Βράζουμε το σπαγγέτι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με το μαγειρεμένο ραγού.
  • 10. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση