ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 4
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (1 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μερίδες 4
- Τύπος Συνταγής:Κάτι στα γρήγορα
- Συστατικά:Αλάτι, Ελαιόλαδο, Κρεμμυδάκια φρέσκα, Λευκό κρασί, ΜαΪντανός, μύδια, Πιπέρι, Σκόρδο
Οδηγίες
- 1. Καθαρίζουμε τα μύδια τρίβοντας καλά το κέλυφος κάτω από τρεχούμενο νερό.
- 2. Όσα μύδια είναι ήδη ανοιχτά, τα πετάμε.
- 3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη. (2-3 λεπτά)
- 4. Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- 5. Μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- 6. Αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν 5 λεπτά και τα σερβίρουμε αμέσως.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια