ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“Δέχτηκα την πρώτη μου παρέμβαση. Βλέπετε είναι τα σημάδια της κρίσης, φοβάσαι την απόλυση και δέχεσαι τις επιλογές της γυναικάς-αφεντικού. Αρχικά είχα γράψει αυτό “σκέφτεσαι τι να γράψεις για μια συνταγή με μανιτάρια και αρχίζει το μυαλό να κάνει λογικά άλματα. Θυμάσαι τους δυο νεκρούς από δηλητηριασμένα μανιτάρια φέτος το καλοκαίρι, αλλά και πόσους ακόμα όλα αυτά τα χρόνια . Θυμάσαι έναν φίλο σου που καλλιεργούσε μανιτάρια και έτρεχε 100 χιλιόμετρα μέσα στην νύχτα όποτε βαρούσε ο συναγερμός, επειδή έσβησε η σόμπα στο μέρος που τα καλλιεργούσε και απαιτούσε σταθερή θερμοκρασία. Την ιδία ώρα όμως θυμάσαι και την απίστευτη γεύση εκείνων των πορτοκαλί μανιταριών που σε κέρασε μια ταβέρνα στον άγιο πρόδρομο, γυρνώντας από άγιο Όρος. Είναι η μαγεία του απαγορευμένου”. Νεκρουυυυυυυς ;; Σόμπα ;;; θα το αλλάξεις. Και έτσι έγινε, καταπληκτικά μανιτάρια με λάδι τρούφας που αναδεικνύει τα αρώματα και δίνει μια γήινη ….. γυναίκα ,καλά το πάω;”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 150 γρ. μανιτάρια Portobello
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 40 γρ. μανιτάρια μορίλες αποξηραμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρια λευκό κρασί ξηρό
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. λάδι τρούφας.
  • αλάτι πιπέρι
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο χλιαρό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
  • 2. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
  • 3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • 4. Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
  • 5. Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  • 6. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 35 λεπτά περίπου.
  • 7. Αποσύρουμε την σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το λάδι τρούφας και την αλέθουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση