ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“Οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε πως είναι οι κολοκυθιές , μιλάω για το φυτό , που παίρνεις τον καρπό. Εγώ να πω την αλήθεια μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχα ιδέα. Μιλάμε λοιπόν για την χαρά του παραγωγού . Έχω ακούσει λοιπόν τα τελευταία χρόνια αλλά έχει τύχει και σε εμάς να μην πάνε καλά οι πιπεριές , την άλλη χρονιά οι μελιτζάνες, οι ντομάτες,  τα φασολάκια. Δεν έχω ακούσει ποτέ και από κανένα να μην πάνε καλά τα κολοκυθάκια. Τα βάζεις , μεγαλώνουν σαν τρελά και δίνουν κολοκυθάκια συνέχεια , και αν κάνεις το λάθος και για μια οικογένεια βάλεις παραπάνω από δυο φυτά , ποσό μάλλον 8 που βάλαμε εμείς , δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Και επειδή είναι αμαρτία να πετάς αρχίζεις και τα βάζεις σε όλα τα φαγητά. Σαλάτες με τριμμένο ωμό κολοκυθάκι , κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθοανθοί γεμιστοί,  λαζάνια από κολοκυθάκι με κιμά. Περιμένω το κολοκυθόψωμο και το κολοκυθότυρο. Το τρέμω σαν ιδέα αλλά το βλέπω να έρχεται. Πάντως για να είμαι ειλικρινής , η συγκεκριμένη συνταγή ήταν καταπληκτική . Πολύ κοντά τα κολοκυθάκι στην υφή την εμφάνιση αλλά και την γεύση που θα έδιναν τα κανονικά λαζάνια . Μπράβο τους.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες 3-4 χιλ.
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 γρ. Γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Οδηγίες

  • 1. Ψήνουμε τις φέτες του κολοκυθιού σε αντικολητικό τηγάνι με ραβδώσεις ή στο γκριλ του φούρνου.
  • 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • 3. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί.
  • 4. Στη συνέχεια ρίχνουμε χυμό ντομάτας, βασιλικό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • 5. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • 6. Σε ένα ταψί (20 Χ 30) ρίχνουμε μερικές κουταλιές χυμό ντομάτας έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος.
  • 7. Βάζουμε μια στρώση φέτες ψημένα κολοκυθάκια, απλώνουμε κιμά σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τριμμένα τυριά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε όλα τα υλικά.
  • 8. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4 / 5)

2 σχόλια στο ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

  1. dia 13 Ιουλίου, 2014 at 6:17 μμ #

    πολύ ωραια νοστιμη συνταγή!!!!!!
    καλοκαιρινη – ελαφρια – ευκολη -και πρωτοτυπη!!!!!!
    συνεχισε εσυ και εμεις ακολουθούμε!!!!

Αφήστε μια απάντηση