ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 15

“Την περασμένη Κυριακή είχε ξύπνημα νωρίς. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να προλάβουμε να βγάλουμε φωτογραφίες τους κολοκυθοανθους, μια και τα άνθη κλείνουν μόλις πάρει να ζεστάνει. Το αποτέλεσμα μου άρεσε γευστικά παρά πολύ , είναι κοντά στους τζιγεροσαρμάδες . Εγώ προτείνω να παρακάμψτε την συνταγή και να βάλετε λίγο συκωτάκι ή έστω μπέικον . Βλέπω την γυναίκα μου σε λίγο καιρό να γράφει κειμενάκια και να μαγειρεύω εγώ.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 15 κολοκυθοανθούς
  • 250 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 στήμονες σαφράν
  • Αλάτι πιπέρι
ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Οδηγίες

  • 1. Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο.
  • 2. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • 3. Σοτάρουμε με το μισό λάδι τα κρεμμυδάκια.
  • 4. Σοτάρουμε με το μισό λάδι τα κρεμμυδάκια.
  • 5. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το ξύσμα λεμονιού, το δυόσμο, το σαφράν, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να φουσκώσει το ρύζι. (περίπου 10 λεπτά ).
  • 7. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς, όχι όμως εντελώς, γιατί θα ανοίξουν στο ψήσιμο όταν διογκωθεί το ρύζι.
  • 8. Κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ, αφού πρώτα έχουμε ρίξει σε αυτό το υπόλοιπο λάδι.
  • 9. Ρίχνουμε μία κούπα νερό στο ταψί και το ψήνουμε σκεπασμένο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  • 10. Σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς με χυμό λεμονιού.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΟΛΟΚΥΘOΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

2 σχόλια στο ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

  1. Ιφιγένεια 23 Ιουνίου, 2014 at 2:29 μμ #

    Πολύ καλή συνταγή!!!

Αφήστε μια απάντηση