ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ

ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

“Κέικ με ροδάκινο και κάθε φορά που βλέπω ροδάκινο μου έρχεται μια σκηνή στο μυαλό που με γυρνάει στα τέλη της δεκαετίας 70. Νταλίκα παρκάρει στη ν αυλή του δημοτικού σχολείου και ξεφορτώνει κομπόστες ροδάκινα. Έχετε δει κάτι εικόνες που μεταφέρει η τηλεόραση σε χώρες εμπόλεμες ή ιδιαίτερα φτωχές με τρόφιμα να μοιράζονται στους πολίτες ; Μια ίδια εικόνα , παιδάκια με μπλε ποδιές στριμωγμένα πίσω από το φορτηγό με απλωμένα χέρια να στριμώχνονται για μια κομπόστα . Ατυχής η σύγκριση … δεν πεινούσαμε την δεκαετία του 70 , ήταν απλά το κατοχικό σύνδρομο που μας είχαν περάσει οι δικοί μας . “Έχε γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει “. Το είδα να ξεπροβάλει πάλι στην αρχή της κρίσης.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΖΥΜΗΣ (crumble)
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 90 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 180 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κ. σ. λικέρ αμαρέτο
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 3 ροδάκινα
  • 70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα τρίμματα ζύμης ( το crumble) και το αφήνουμε στην άκρη.
  • 2. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κύβους.
  • 3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • 4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το γάλα.
  • 5. Ρίχνουμε το αλεύρι, το λικέρ, το αλάτι και τα ροδάκινα και ανακατεύουμε.
  • 6. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα 28΄.
  • 7. Με τα χέρια μας τρίβουμε τη ζύμη crumble στην επιφάνεια του κέικ και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
  • 8. Ψήνουμε το κέικ στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • 9. Για να κάνουμε το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το αμαρέτο και το γάλα.
  • 10. Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ αφού πρώτα κρυώσει.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΜΕ ΑΜΑΡΕΤΟ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση