ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ

ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 150 ml. ηλιέλαιο
  • 1 ανανά φρέσκο ή 1 κονσέρβα
  • 1 μπανάνα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ17467616_10212733117705673_468630982_n17474555_10212733117905678_163757720_nDSC09834DSC09836DSC09840DSC09844DSC09846DSC09851DSC09852DSC09857DSC09859DSC09864DSC09868DSC09869DSC09873DSC09874

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια.
  • 2. Αλέθουμε στο μούλτι την μπανάνα και τον ανανά.
  • 3. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα φρούτα με τα αυγά, το ηλιέλαιο και τα καρύδια.
  • 4. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. ( δεν χρειάζεται μίξερ)
  • 5. Μοιράζουμε το μίγμα σε 3 βουτυρωμένες φόρμες 20’ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
  • 7. Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  • 8. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε μια πιατέλα, το καλύπτουμε με γλάσο και το σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι.
  • 9. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια.
  • 10. Για τα αποξηραμένα λουλούδια ανανά
  • 11. Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα σκούρα μέρη.
  • 12. Κόβουμε τον ανανά όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες μπορούμε.
  • 13. Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση