ΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑ

ΚΑΡΥΔΑΤΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 24

“Είχα διαβάσει για κάποιους Έλληνες τουρίστες που είχαν επισκεφτεί έναν καταυλισμό ινδιάνων.  Ένα “στημένο” θέαμα με σκηνές ινδιάνικες στην μέση του πουθενά . Είναι σίγουρο ότι οι ινδιάνοι το βράδυ πήγαιναν σε ένα διαμέρισμα κάποιας μεγαλούπολης . Καθώς σουρούπωνε ο αρχηγός τους παρακάλεσε να κάνουν ησυχία, έσκυψε και ακούμπησε το αυτί του στο έδαφος. Όλοι κοίταξαν απορημένοι . «Ακούω την νύχτα να πέφτει» αποκρίθηκε εκείνος . Αλήθεια ; τον ρώτησε το γκρουπ . Όχι  απάντησε αλλά ήρθατε μέχρι εδώ για να ακούσετε κάτι τέτοιο.Που κολάει όλο αυτό με τα καρυδάτα ; Όπως έχεις απαιτήσεις από έναν ινδιάνο έτσι έχεις και απαιτήσεις από μια καλή μαγείρισσα. Δεν είναι καφές ,τυροπιτάκι ετοιματζίδικο και πάστα . Είναι μια κατηγορία πιο ψαγμένη , όπως η κιςλορεν έτσι και τα καρυδάτα . Μια κατηγορία πιο πάνω.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • Ένα πακέτο φύλλα κρούστας
  • 300 γρ καρύδια τριμμένα
  • 4 αυγά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη
ΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑΚΑΡΥΔΑΤΑ

Οδηγίες

  • 1. Αλείφουμε 5 φύλλα με βούτυρο και βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο, τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .
  • 2. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και βάζουμε ένα κομμάτι στο καθένα.
  • 3. Με ένα ψαλίδι κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει γύρω γύρω.
  • 4. Ψήνουμε τα τρίμματα για 6-7 λεπτά στο φούρνο.
  • 5. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα καρύδια ,το κόρν φλάουρ και την κανέλα.
  • 6. Σε κάθε φορμάκι βάζουμε λίγα τρίμματα στον πάτο ,μια κουταλιά από το μίγμα με τα καρύδια και από πάνω πάλι τρίμματα .
  • 7. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά .
  • 8. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη .

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΑΡΥΔΑΤΑ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.4 / 5)

2 σχόλια στο ΚΑΡΥΔΑΤΑ

  1. Katina Vaselopulos 10 Νοεμβρίου, 2014 at 3:40 πμ #

    Miranda, It looks and reads great!
    Easy to make too!

    I make karythata in little balls of a mixture from eggs beaten with sugar, chopped walnuts, and farina (simigdali). pergamoto, and cinnamon. Bake it for 6 minutes and dip it into powder sugar.
    Delicious.

    I am going to trey yours, for sure!

Αφήστε μια απάντηση