ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 50

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γρ. γλυκόζη
  • 250 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • ¼ κ. γ. Ανθό αλατιού
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • 2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί .
  • 3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την γλυκόζη, το ζαχαρούχο, το αλάτι και την βανίλια.
  • 4. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 8 -10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς .
  • 5. Για να βεβαιωθούμε ότι έγινε η καραμέλα, ρίχνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το καυτό μίγμα σε ένα ποτήρι κρύο νερό.
  • 6. Αν δούμε ότι οι σταγόνες με το που πέφτουν στο παγωμένο νερό μένουν συμπαγείς τότε η καραμέλα μας είναι έτοιμη.
  • 7. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα πυρέξ 20 Χ 30 στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • 8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της καραμέλας με λίγο ανθό αλατιού, την αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και την κόβουμε σε κομματάκια.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (2.5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση