ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 2

«H μητέρα μου λατρεύει να είναι κοινωνική. Ένα κομμάτι αυτού του τρόπου ζωής είναι να θυμάσαι επετείους, γενέθλια και γιορτές. Το ωραίο είναι ότι όταν γιορτάζει ένα εγγόνι μιας φίλης της θα τηλεφωνήσει στο εγγόνι, στην μαμά του παιδιού και θα τελειώσει με την γιαγιά-φίλη της. Και επειδή δεν μας φτάνουν οι ζωντανοί πηγαίνουμε σε φιλές επίσκεψη για την γιορτή του πεθαμένου άντρα τους, «που πας μάνα ; ε, Θόδωρος δεν ήταν ο συγχωρεμένος ; » σε στυλ, τι δεν καταλαβαίνεις; Όλη αυτή την λογική προσπάθησε να την περάσει και σε εμένα με τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Δεν παίρνω τηλέφωνο πάρα ελάχιστους. Και η καημένη η μάνα μου δεν το βάζει κάτω, ψάχνει πλάγιους τρόπους να μου θυμίζει ποιοι γιορτάζουν μπας και φιλοτιμηθώ. «Χτύπησε ο Κώστας, πήρα την αδελφή του να της ευχηθώ και μου το είπε». Σήμερα άκουσα πάλι όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα «από σήμερα σπυρί-σπυρί μεγαλώνει η μέρα, είναι του αγίου Σπυρίδωνα». Δεν υπάρχει περίπτωση.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (3 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 120 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑDSC02663ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Οδηγίες

  • 1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  • 2. Την ίδια ώρα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ροδίσει.
  • 3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο, το πιπέρι και την παρμεζάνα. (τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4. Αποσύρουμε το τηγάνι με την πανσέτα από την φωτιά.
  • 5. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο ζεστό τηγάνι.
  • 6. Προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • 7. Σερβίρουμε αμέσως την καρμπονάρα στα πιάτα.
  • 8. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
  • 3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (2.3 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

  1. panagiotis Μάιος 18, 2018 at 10:48 πμ #

    it was awesome

Αφήστε μια απάντηση