ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

“Και ήρθε η ώρα να πάμε γυμνάσιο. Κοντά στις άλλες αλλαγές ήταν και αυτό της ξένης γλώσσας που θα έπρεπε να μάθουμε. Οι περισσότεροι γνωρίζαμε λίγα αγγλικά,  έλα όμως που στο γυμνάσιο μας έβαλαν τα γαλλικά. Ακόμα θυμάμαι τις φιλότιμες προσπάθειες μιας καθηγήτριας να μας κάνει να αγαπήσουμε τα γαλλικά. Είχε όμως την ατυχία να πέσει σε ένα τσούρμο -αγοριών κυρίως- λίγο πριν την εφηβεία που η μαγκιά τους περιορίζονταν στο να πετανε εξυπνάδες για να εντυπωσιάσουν τα κοριτσάκια. Στην ερώτηση λοιπόν qu’est-ce que c’est ; Η απάντηση ήταν μακαρόνια φρικασέ . Δεν ξέρω αν περιορίζονταν στο σχολειό μας ή είχε εξαπλωθεί σε όλα τα σχολεία της επικρατείας που διδάσκονταν γαλλικά, αλλά σε εμάς η απάντηση αυτή ήταν must. Άργησα να ανακαλύψω ότι τα μακαρόνια δεν γίνονταν φρικασέ . Να πω την αλήθεια σήμερα έκανα ένα ψάξιμο για να μάθω τι ακριβώς ορίζουμε ως φρικασέ και πιθανολογώ ότι και πολλοί δεν το γνωρίζουν. για περισσότερες πληροφορίες : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AD

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπούτια κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
  • 1 κιλό σέσκουλα πλυμένα και κομμένα
  • 1 μαραθόριζα σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι πιπέρι
ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το κοτόπουλο για περίπου 4-5 λεπτά.
  • 2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • 3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό.
  • 4. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • 5. Ρίχνουμε τα σέσκουλα, το μαϊντανό και την μαραθόριζα στην κατσαρόλα.
  • 6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  • 7. Χτυπάμε το αυγό μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το χυμό λεμονιού.
  • 8. Συνεχίσουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 2-3 κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα.
  • 9. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ και ανακινούμε να πάει παντού. Αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση και σβήνουμε την φωτιά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΦΡΙΚΑΣΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση