ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 5
- Βαθμός ΔυσκολίαςΜέτριας Δυσκολίας
Το διαδίκτυο δεν το είχα σε εκτίμηση. Δεν φταίει κανένας άλλος , το μυαλό μου φταίει. Πάντα έτσι ήμουν, είχα άποψη για κάτι πριν έρθω καν σε επαφή μαζί του. Σιχαινόμουν το τσιγάρο , ξίνιζα τα μούτρα μου στο αλκοόλ , απέρριπτα συγκροτήματα πριν τα ακούσω, κόμματα, ιδεολογίες , ρεύματα …. τα πάντα. Στα περισσότερα είχα άδικο. Έτσι και με το διαδίκτυο , μπήκα χάθηκα , έκανα φίλους. Είπα φίλους….. είναι ένας τύπος στην Αυστραλία. Τεράστιος σεφ (άσχετα αν είναι ο μοναδικός σεφ που έχω γνωρίσει, είναι τεράστιος επειδή έτσι θέλω εγώ). Είχαμε μοιραστεί τις ίδιες αλάνες, φίλους , μουσικές, μέχρι και σαπορτ πρέπει να τον είχα σε κάποιες συναυλίες. Λατρέψαμε με το ίδιο πάθος μια φανέλα. Όποτε χρειάστηκε βοηθάει . Θενκς αυστραλέ!
Βαθμολογία Συνταγής
- (2 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
- 1 κιλό φιλέτο πέρκας
- 100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 100 γρ. panko*
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
- 1 κούπα ρύζι μπαζμάτι
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1 κούπα νερό
- 60 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. αλάτι
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
- 100 γρ. μέλι
- 30 γρ. ξύδι λευκό
- ½ κ.γ. δυόσμο
- ½ κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 30 ml. νερό
- ¼ κ.γ. Αλάτι
- ¼ κ.γ. Πιπέρι
- Panco *: Tρίμματα ψωμιού αποξηραμένα που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες για το πανάρισμα. Θα το βρείτε στα μεγάλα super market. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γαλέτα.
- Πιάτο:Γεύμα, Δείπνο, Ψάρι
- Τύπος Συνταγής:ΑΛΜΥΡΑ, Ψάρι
- Συστατικά:panco, Αλάτι, Αμύγδαλα φιλέ, Αυγό, Γάλα καρύδας, δυόσμος, ινδοκάρυδο, Κορν φλάουρ, λευκό ξύδι, ρύζι μπαζμάτι, Ψάρι
Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- 2. Βάζουμε στον πάγκο τρία πιάτα. Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και στο τρίτο ανακατεύουμε το panko με το ινδοκάρυδο και το πιπέρι.
- 3. Αλατίζουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές του και βουτάμε κάθε κομμάτι στο αλεύρι, μετά στο αυγό και στη συνέχεια στο μίγμα panco –ινδοκάρυδο.
- 4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
- 5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το γάλα καρύδας.
- 6. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.
- 7. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- 8. Για να φτιάξουμε τη σως ζεσταίνουμε το μέλι με το ξύδι.
- 9. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- 10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(4.5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια