CARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥ

CARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“Αν μετά από 40 μέρες νηστείας,  μου βάλεις μπροστά μου μια μπριζόλα και ένα ψάρι , το ψάρι θα φάω….. εκτός αν είναι σολομός . Και ενώ έχω αδυναμία στα λιπαρά ψάρια , ο σολομός με μπουχτίζει. Η σημερινή προσπάθεια ήρθε να μου αλλάξει την κάκιστη άποψη που είχα . Θαρρείς και εξαφανίστηκε η βαριά γεύση και η έντονη λιπαρότητα. Πάρα μα  πάρα πολύ καλός.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

,

Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού (600-700 γρ. )
  • 70 γρ. αλάτι χοντρό
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σπόρους γλυκάνισου σπασμένους
  • 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 πορτοκάλια
CARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥCARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥ

Οδηγίες

  • 1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε σε ένα τα ταψί με το δέρμα κάτω.
  • 2. Ρίχνουμε από πάνω το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ,το χοντρό αλάτι, την μαύρη ζάχαρη και το πιπέρι.
  • 3. Συνεχίζουμε με τους σπόρους γλυκάνισου, τον άνηθο και τελειώνουμε καλύπτοντας τον σολομό με φέτες πορτοκαλιού.
  • 4. Σκεπάζουμε την επιφάνια του σολομού με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για δυο μέρες.
  • 5. Βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο και τον ξεπλένουμε από την μαρινάδα του και τον κόβουμε πολύ λεπτές φέτες.
  • 6. Σερβίρουμε το σολομό με φρέσκια σαλάτα ή πάνω σε μικρά βουτυρωμένα ψωμάκια.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

CARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.8 / 5)

Ένα σχόλιο στο CARPACCIO ΣΟΛΩΜΟΥ

  1. Ιφιγένεια 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:37 μμ #

    Τον αγαπώ πολύ τον σολομό!!! Θα το κάνω σίγουρα!!!!

Αφήστε μια απάντηση