ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

«Tα καλοκαιρινά μεσημέρια έχουν συνδεθεί με ένα ανάγνωσμα. Τα χρόνια που οι ώρες τις κοινής ησυχίας τηρούνταν από όλους. Τότε που περίμενες να πάει 5 η ώρα να ξαναβγείς στο δρόμο. Συνηθίζαμε να διαβάζουμε Μίκυ Μάους , Ποπάυ , Μπλέκ και όταν έπεσε στα χεριά μας το δημιούργημα των Uderzo Goscinny δίναμε παράταση στην μεσημεριανή σιέστα μέχρι να φτάσουμε στην σελίδα με το τραπέζι κάτω από το δέντρο και τον Βάρδο δεμένο στο κλαδί. Μα τον Τουτάτη είναι εκπληκτικό το σημερινό αγριογούρουνο.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 ½ κιλό αγριογούρουνο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • ½ κούπα πετιμέζι
  • 1 καρότο
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κούπες ζωμό βοδινό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πουρές
  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 15 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια γάστρα βάζουμε το κρασί, το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, την δάφνη, την κανέλα, το πετιμέζι, και το σκόρδο.
  • 2. Μέσα σε αυτό το μίγμα βάζουμε το αγριογούρουνο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • 3. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το κρέας από την μαρινάδα, το αλατοπιπερώνουμε, το αλευρώνουμε ελαφρώς και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  • 4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα λαχανικά της μαρινάδας.
  • 5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  • 6. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά μέσα στη γάστρα και επάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του αγριογούρουνου.
  • 7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  • 8.
  • 9. Πουρές
  • 10. Τυλίγουμε τις πατάτες μια μια με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα
  • 11. Αφού ψηθούν τις περνάμε από την πρέσα του πουρέ μαζί με τα βρασμένα κάστανα.
  • 12. Όσο είναι καυτός ο πουρές, ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει.
  • 13. Τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος , το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3 / 5)

2 σχόλια στο ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ

  1. vasw papadopoulou Δεκέμβριος 17, 2013 at 10:33 πμ #

    i emfanisi tov pia toy soy kai i syntagieinai mia proklisi gia xpistoygeniatiko piato

Αφήστε μια απάντηση